opdrachtgever: particulier
status: 2019
programma/specificaties: renovatie achtergevel historisch pand
toegevoegde waarde: modern contrast met verbreding terras en dakterras

In 2011 kreeg LG architecten de opdracht de voorgevel van een historisch pand aan de Gouwstraat (nummer 45) in Rotterdam Charlois in originele staat te herstellen. Het wit overgeschilderde, het rijk gedetailleerde metselwerk en de kozijnen werden teruggebracht naar hun originele staat.

GEVELRENOVATIE
In 2019 hebben dezelfde bewoners ons gevraagd ditmaal de achtergevel te renoveren. Hierbij zijn niet alleen naar de juiste bouwkundige detaillering en constructieve verbeteringen gekeken, maar ook naar verduurzaming en het vergroten van het woongenot.

MEER WOONGENOT
Op de begane grond is het terug liggende terras verbreed en over de volledige breedte van de achtergevel verlengd. Op deze manier biedt het terras meer gebruiksmogelijkheden en wordt de tuin meer bij de woning betrokken. Aan de grote zolderruimte wordt een dakterras toegevoegd, zodat de toegevoegde waarde van het bestaande, aangrenzende platte dak optimaal wordt benut.

UITSTRALING
De achtergevel wordt voorzien van stalen atelierramen en strak geïsoleerd stucwerk. Deze moderne uitstraling vormt een spannend contrast met de historische voorgevel.