Bestemmingsplan Gebouw De Heuvel

Gebouw de Heuvel heeft sinds 1959 een rijke geschiedenis opgebouwd en staat dan ook op de lijst van gemeentelijke monumenten, in 2014 door LG Architecten gerenoveerd. De missie van het gebouw is vanaf het begin het leveren van een bijdrage aan het welzijn van de bewoners van Rotterdam.

In 2016 werkt LG Architecten aan een nieuw bestemmingsplan voor het pand: een platform dat gebruik maakt van bestaande “methodes en technieken”, de mogelijkheid biedt om deze (nader) te onderzoeken en ruimte biedt om met nieuwe inzichten te experimenteren.

Hierbij ligt de focus op de bewustwording van de klimaatverandering en in het bijzonder de potentie van het multifunctioneel gebruik van daken. Op het gebouw kunnen alle ‘kleuren’ daken binnen één gebouw worden gerealiseerd: een energie dak met zonnepanelen (geel), een sociaal dak met een dakbar (rood), een daktuin (groen) en een dakvijver met waterplanten als groenfilter voor grijswatercircuit (blauw). Bijzonder is dat alle daken toegankelijk en zichtbaar zijn voor het publiek, in het hart van de binnenstad. Meer informatie over onze plannen lees je hier: bestemmingsplan Gebouw de Heuvel

Gemeente Rotterdam heeft het project geselecteerd voor de subsidieaanvraag EU Life Call 2017.

 

subsidieaanvraag EU Life Call 2017.