Bestemmingsplan Gebouw De Heuvel

Gebouw De Heuvel (in 2014 door LG Architecten gerenoveerd) heeft sinds 1959 een rijke geschiedenis opgebouwd en staat dan ook op de lijst van gemeentelijke monumenten. De stichting biedt vergaderruimtes en voorzieningen voor vrijwilligers en non-profitorganisaties organisaties tegen een betaalbare prijs. De missie van het gebouw is vanaf het begin het leveren van een bijdrage aan het welzijn van de bewoners van Rotterdam.

LG Architecten werkt aan een nieuw bestemmingsplan: Gebouw De Heuvel wordt een debatcentrum waarbij de focus ligt op bewustwording van de klimaatverandering en in het bijzonder de potentie van het multifunctioneel gebruik van daken. Een uniek concept waarbij in de binnenstad van Rotterdam alle ‘kleuren’ daken op één gebouw worden gerealiseerd, toegankelijk en zichtbaar voor iedereen: een energie dak met zonnepanelen (geel), een sociaal dak met een dakbar (rood), een daktuin (groen) en een dakvijver met waterplanten als groenfilter voor grijswatercircuit (blauw).

Het dakenplan voor Gebouw De Heuvel is onderdeel van het project Life@Urbanroofs, waarvoor de gemeente Rotterdam een Europese subsidie (EU Life Call 2017) heeft gekregen. Meer informatie over onze plannen lees je hier: bestemmingsplan Gebouw de Heuvel