Oostplein Verlicht!

Oostplein Verlicht! maakt in 2017 van het Oostplein een lichtend voorbeeld voor onze stad. Met behulp van lichtsculpturen en/of fantasievolle openbare verlichting zal de geschiedenis van het Oostplein op een eigentijdse, aansprekende en soms betoverende wijze tot leven worden gebracht.

Het Oostplein is vanuit haar historie het meest bijzondere plein van Rotterdam. Het afgelopen jaar heeft LG Architecten als een van de Stoepmakers al laten ervaren dat van een doorgangsplein een verblijfsplein gemaakt kan worden: het staketsel van de molen is niet meer weg te denken, het huiskamergevoel rond het beeld van de Marinier zorgt voor een groeiende bezoekersstroom en de feeërieke verlichting in de avond levert een grote bijdrage aan de sociale veiligheid.

Met Oostplein Verlicht! zet LG Architecten samen met kunstenaarsgroep Observatorium en de Gemeente Rotterdam de volgende stap in de ontwikkeling van het plein: getoond wordt hoe je verschillende activiteiten in het kader van Placemaking ‘denken en doen’ kunt combineren en je hiermee stap-voor-stap een gebiedstransformatie in gang kunt zetten. Gekoppeld aan programmering zal dit een belangrijke bijdrage leveren aan de magie en de geschiedenis van de Oostpoort naar de binnenstad van Rotterdam.

 

Denk als bewoner en/of ondernemer van het Oostplein mee over de invulling van de Oostpoort naar de binnenstad van Rotterdam en meld je hier aan voor de nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van de laatste ideeën, ontwikkelingen en bijeenkomsten en krijg jij de kans je stem te laten horen!