opdrachtgever: Stichting Gebouw De Heuvel
bvo:  m2
status: oplevering midden 2019
programma/specificaties: dakenplan, inpassing nieuwe lift, herinrichting begane grond
toegevoegde waarde: ontwerp daken i.c.m. businesscase

LG Architecten werkt aan een nieuwe businesscase voor de stichting: een ‘plek voor gesprek’ waarbij de focus ligt op bewustwording van de klimaatverandering en in het bijzonder de potentie van het multifunctioneel gebruik van daken. Een uniek concept waarbij in de binnenstad van Rotterdam alle ‘kleuren’ daken op één gebouw worden gerealiseerd, toegankelijk en zichtbaar voor iedereen: een energie dak met zonnepanelen (geel), een sociaal dak met een dakbar (rood), een daktuin (groen) en een dakvijver die het gebouw verkoelt (blauw).

Gebouw De Heuvel (in 2014 door LG Architecten gerenoveerd) heeft sinds 1959 een rijke geschiedenis opgebouwd. De stichting biedt vergaderruimtes en voorzieningen voor vrijwilligers en non-profitorganisaties organisaties tegen een betaalbare prijs. De missie van het gebouw is vanaf het begin een bijdrage leveren aan het welzijn van Rotterdammers.

Het toevoegen van een nieuw maatschappelijk onderwerp aan de programmering draagt bij een de toekomstbestendigheid van de stichting doordat het gebouw interessanter wordt voor een bredere doelgroep. Hierbij draagt LG Architecten zorg voor de interne verbouwing van de begane grond en inpassing van een nieuwe lift in het gemeentelijk monument. Het dakenplan voor Gebouw De Heuvel is onderdeel van het project Life@Urbanroofs, waarvoor de gemeente Rotterdam een Europese subsidie (EU Life Call 2017) heeft gekregen, lees hier meer.