opdrachtgever: Gemeente Leiden
opp sta-tribune: 54 m2
opp buitenberging: 200 m2
status: opgeleverd in januari 2017
programma/specificaties: 322 zp, spelerstunnel, radiokamer
toegevoegde waarde: transparant ontwerp dat de ruimtes voor en achter de tribune met elkaar verbindt

LG Architecten is liefhebber van sport en bij sport horen supporters. Een goede tribune voor de vaste supporterskern van voetbalclub UVS Leiden mag dan ook niet ontbreken. Het resultaat is een transparant ontwerp dat refereert naar de oude, nostalgische UVS-tribune. Het ontwerp vormt – door het gebruik van glas – een geheel met de omgeving.

De nieuwe tribune telt 322 zitplaatsen. Bovenaan de tribune is een breed platform gerealiseerd waarop de fans staand de spelers van hun favoriete voetbalclub kunnen toejuichen. Reuring en gezelligheid ontstaat doordat er vanuit de kantine zicht is op de supporters en andersom. Hierdoor worden het voetbalveld en de ruimte achter de tribune met elkaar verbonden.