opdrachtgever: J.C. van den Bos Transport
bvo:  545 m2
status: opgeleverd april 2018
programma/specificaties: nieuwe entree, luxe kantine, kleedruimten met sanitair, kantoortuin met vergaderruimte en plafondeilanden t.b.v. akoestiek
toegevoegde waarde: vertalen van wensen en behoeften personeel naar vernieuwende en aangename verblijfsplek

Bij J.C. van den Bos Transport willen ze het beste voor hun werknemers en chauffeurs. Samen met LG architecten is het kantoor aan de Hoofdweg in Rotterdam getransformeerd naar een comfortabele en onderscheidende verblijfsplek die volledig aansluit op de wensen en behoeften van het personeel van het transportbedrijf.

Het pand bestaat uit twee kantoorverdiepingen met daarboven woningen. De begane grond is verbouwd van verouderde kantoorruimte naar entreehal met nieuwe trap, kantine inclusief inrichting en kleedruimten met lockers en bijbehorend sanitair.

Het interieur van de kantine refereert naar de Amerikaanse trucker-stijl. Het hieraan toevoegen van beton, staal, balken en kolommen creëert een eigen en industriële sfeer, passend bij de identiteit van de opdrachtgever. In het ontwerp kunnen de chauffeurs urenlange ritten in de vrachtwagen onderbreken met een gezonde maaltijd die in de keuken bereid kan worden en een potje darts.

De verdieping is verbouwd van casco ruimte naar een kantoortuin met ruime vergaderruimte en bijbehorende voorzieningen. Een lichte, open ruimte (onder andere door het gebruik van grote glaspuien) die past bij de eveneens open werkstructuur en identiteit van het bedrijf.