• Specialist in sportcomplexen en tribune-bouw

    Realistische en haalbare ontwerpen/sportaccommodaties, die aansluiten op de eisen en wensen van deze tijd

Specialist in sportcomplexen en tribune-bouw

Wie denkt dat een sportclub enkel goed is voor het verbeteren van je conditie heeft het mis: een sportvereniging heeft steeds meer vooral een maatschappelijke functie. Clubgebouwen worden multifunctionele accommodaties, een plek waar leden niet alleen samen sporten, maar zich ook thuis voelen.

LG Architecten is specialist in sportcomplexen en tribunes en ontwerpt gezonde, duurzame, toekomstbestendige en multifunctionele sportcomplexen die bijdragen aan een krachtige vereniging. Een multifunctioneel en duurzaam gebouw dat bovenal de clubidentiteit bewaakt.

Hierbij varieert de inbreng van LG Architecten van traditioneel tot all-in Design&Build realisatie door de oprichting van het eigen samenwerkingsverband Tribune-Bouw. In alle vormen wordt gewerkt met analyses en de juiste mix van creativiteit en bouwkundig vakmanschap.

LG architecten kan het droombeeld van elke club omzetten in een realistisch en haalbaar ontwerp/sportaccommodatie, dat aansluit op de eisen en wensen van deze tijd, met voldoende ruimte, een multifunctioneel en duurzaam karakter, en een uitstraling die past bij de identiteit van de vereniging en de leden. Hierbij staat het trots maken van de opdrachtgever en alle betrokken partijen voorop: zowel op het eindresultaat als op het doorlopen proces.

haarbocht, winterdijk, tribune, tt assen, assen, tt, motor, motorsport, sportarchitect, tribunes, lg architecten, lg

Kennis van het proces

LG architecten spreekt de taal van de club. Met een goed gevulde portefeuille van diverse sportcomplexen en tribunes (voornamelijk van voetbalverenigingen) begrijpen we hoe de processen werken. Door deze ervaring leveren we een belangrijke bijdrage aan een soepel en prettig project. We begeleiden de gebruikers in het omzetten van hun behoeftes in een reëel en haalbaar plan, binnen de gestelde kaders van de gemeente.

xerxesdzb, voetbal, voetbalclub, sport, clubgebouw, tribune, lg architecten

Duurzaam en multifunctioneel

LG architecten streeft altijd naar circulair bouwen. Een nieuw sportcomplex zal dan ook altijd hét voorbeeld van verduurzaming zijn. Zowel in techniek door installaties die bijdragen aan een bijna energie neutraal gebouw als visueel door het realiseren van groene gevels: bijvoorbeeld groenblijvende planten die in het voorjaar bloeien in de clubkleuren.

We hebben meerdere multifunctionele (sport)gebouwen op onze naam staan: zo is Spark United met zeer een lage EPC-waarde het duurzaamste sportgebouw in Amsterdam en is bij XerxesDZB middels renovatie stapsgewijs gewerkt aan verduurzaming. Dit is onder andere gedaan met dubbelgebruik van de voorzieningen door de inzet van teamlockers. Op deze manier zijn de kleedkamers niet constant bezet als de spelers op het veld zijn, waardoor met minder kleedkamers en douches en daardoor oppervlakte in dezelfde behoefte voorzien kan worden.

We denken graag mee over meer vernieuwende en innovatieve toepassingen die aan deze groene ambitie bijdragen en leiden tot efficiënt, multifunctioneel en kostenbewust ontwerpen en bouwen.

Tribune-bouw

Bij sport horen natuurlijk supporters. Een goede tribune voor de vaste supporterskern van een vereniging mag dan ook niet ontbreken. Als één van de initiators van Tribune-Bouw heeft LG architecten veel ervaring en expertise op het gebied van tribunes in alle soorten en maten opgebouwd. Hier hebben we de kunst van het kostenbewust bouwen geperfectioneerd, met als ultiem voorbeeld de nieuwe Haarbochttribune voor het TT Circuit Assen. Een bouwwerk bestaande uit staal en beton met toch een hoogwaardige uitstraling en een hoge mate van multifunctionaliteit door de geïntegreerde voorzieningen.