KANGOEROEWONING

Oud en nieuw vormen een eenheid – levensloopbestendig – houtbouwopdrachtgever: Particulier
BVO 217 m2
Status In uitvoering
programma/specificaties: Levensloopbestendige kangoeroewoning, combinatie renovatie en nieuwbouw
toegevoegde waarde De door de overgrootouders gebouwde woning blijft behouden door de abstracte nieuwbouw als versprongen volume te ontwerpen. 

TWEE WONINGEN ONDER ÉÉN DAK

De kangoeroewoning aan het weidse natuurgebied Zuidpolder te Barendrecht is een combinatie van twee zelfstandige woningen onder één dak. Opa en oma kunnen in hun vertrouwde jaren ’30 woning blijven wonen, die nu geheel gerenoveerd en levensloopbestendig is. Het eigen gezin vestigt zich in de tweelaagse nieuwbouw (officieel een aanbouw).

ARCHITECTUUR

Ook in de architectuur worden oud en nieuw met elkaar verbonden, zonder de eigen identiteit te verliezen. De abstract vormgegeven uitbreiding heeft een nagenoeg overeenkomstige vorm als de bestaande woning. Door de twee volumes met elkaar te laten verspringen blijven beide leesbaar.

Zowel de gevel als het dak zijn bekleed met zwart gebeitste verticale Accoyahouten delen. De gesloten gevels aan de voorzijde zorgen voor een rustige en terughoudende achtergrond voor bestaande woning. Aan de achterzijde creëren doorlopende puien en grote daklichten juist veel licht, lucht en ruimte. En natuurlijk een prachtig uitzicht op de polder.

LG architecten_Ziedewijksekade_zuidpolder

LG architecten_Ziedewijksekade_impressie _01
LG architecten_Ziedewijksekade_impressie _03
LG architecten_Ziedewijksekade_impressie _05

FOTO’S UITVOERING

LG architecten_Ziedewijksekade_uitvoering _04
LG architecten_Ziedewijksekade_uitvoering _05
LG architecten_Ziedewijksekade_uitvoering _06
LG architecten_Ziedewijksekade_uitvoering _07
LG architecten_Ziedewijksekade_uitvoering _01