Meer over de Winterdijktribune

LG architecten op het dak

Van 31 mei tot en met 2 juni 2019 zijn in Rotterdam weer de Rotterdamse Dakendagen. Tijdens dit festival kun je circa 60 daken op die normaliter niet toegankelijk zijn. Er gebeurt een hoop omtrent daken en ook LG architecten zit niet stil als het op dit onderwerp aan komt. Hieronder een greep uit de dakenprojecten die op dit moment lopen.

GEBOUW DE HEUVEL TIJDENS ROTTERDAMSE DAKENDAGEN
Ook dit jaar is er tijdens de Rotterdamse Dakendagen weer een hoop te doen op het dak van Gebouw de Heuvel, waarvoor LG architecten op dit moment een Dakenplan ontwikkelt. Leer bijvoorbeeld (gratis) alles over geweldloze communicatie tijdens Comcafé, woon verschillende lezingen bij (onderwerpen uiteenlopend van Life@urbanroofs tot balanceren op hoogte) of ga op Dakenboektour met Esther Wienese, schrijver van het Rotterdamse Dakenboek. Bekijk hier het volledige programma van de Rotterdamse Dakendagen.

TWEEDE EDITIE ROTTERDAMSE DAKENBOEK

Bij LG architecten laten we geen dak onbenut en dat is ook Esther Wienese niet ontgaan: in Het Rotterdamse Dakenboek besteedt ze aandacht aan zowel ons project Penthouses Oostplein als aan ons Dakenplan voor Gebouw de Heuvel. De eerste editie van Het Rotterdamse Dakenboek is uitverkocht! Een ge-update versie is vanaf 24 mei verkrijgbaar via de boekhandel, bol.com, nai010.com en hetrotterdamswarenhuis.nl.

SOCIAAL DAK IN COOL
We zijn op dit moment druk met een nieuw dakenproject in de Rotterdamse wijk Cool, waar we een pand uit 1983 van een extra woonlaag met dakterras voorzien. Een uniek project waarvoor de toegevoegde waarde van een gebouw uit de stadsvernieuwingsperiode wordt bepaald: een rood/sociaal dak, vanzelfsprekend voorzien met een tuin en zonnepanelen.

PENDRECHT AARDGASVRIJ

Rotterdam-Zuid krijgt een fikse impuls. Een van de wijken waarin op dit moment flink geïnvesteerd wordt, is Pendrecht, in het zuiden van het Rotterdamse stadsdeel Charlois dat in de jaren vijftig is gebouwd. Pendrecht zal als pilotwijk fungeren voor energietransitie.

Groot in Vastgoed zal in samenwerking met LG architecten een appartementencomplex uit de jaren ’60, bestaande uit 56 woningen, isoleren voor een hoger energielabel. Hierbij bekijken we de opties voor het toepassen van zonnepanelen en groendaken, waarvan de opbrengst wordt teruggebracht naar de gebruikers binnen het blok.

GEBOUW DE HEUVEL TIJDENS OPBOUWDAG

Opbouwdag is een oer-Rotterdams evenement waarop we de (weder)opbouw van de stad vieren. Ook dit jaar kun je op 18 mei vanaf 10:00 uur bij Gebouw de Heuvel terecht voor een uniek programma: een workshop van Non Violent Communication (NVC) over sociale interactie. Klik hier voor meer informatie.