LG Architecten ontwerpt ook nieuwe Winterdijk tribune op TT Circuit Assen

LG Architecten ontwerpt de nieuwe Winterdijk tribune op het TT Circuit Assen. De tribune heeft een capaciteit van ruim 9.000 zitplaatsen en is gesitueerd naast de Geert Timmer tribune. Het ontwerp vervangt de bestaande tribune en wordt opgeleverd vóór de Motul TT Assen 2018. LG Architecten tekende afgelopen jaar ook al voor de succesvolle Haarbocht tribune met een capaciteit van 10.000 zitplaatsen en een VIP hospitalitydek. E.e.a. past in de plannen van het TT Circuit Assen om het publiek meer comfort te bieden.

Winterdijk tribune
De nieuwe tribune met stoeltjes vervangt de oude Winterdijk tribune met houten banken. Supporters krijgen beduidend meer comfort en een fantastisch uitzicht op zowel de populaire Geert Timmer-bocht als op de Ramshoek. Doordat de tribune met de buitenbocht meeloopt, mist het publiek geen moment van het spektakel op het circuit: “De beleving en het plezier van de bezoekers staat – net zoals bij de Haarbocht tribune – binnen ons ontwerp centraal. We zijn dan ook erg trots op het succes van de Haarbocht tribune en het opnieuw verkregen vertrouwen van TT Circuit Assen voor deze opdracht”, aldus Rien de Groot – LG Architecten.

TT Circuit Assen
Het TT Circuit Assen is al sinds 1925 gastheer van motorraces. Uniek, want geen enkel
ander circuit kan dit zeggen. Topcoureurs uit alle werelddelen reden al eens op ‘the Cathedral of Speed’, zoals de baan door motorfans wordt genoemd.

“Een motorrace op de TT bezoek je niet, maar maak je mee”, vertelt Peter Schorer – Marketing en Communicatie TT Circuit Assen. “Na de Haarbocht tribune kon een passend ontwerp voor een van de populairste tribunes van het circuit niet achterblijven. We willen de toeschouwers meer waarde geven voor hun ticket. De oude tribune met stoeltjes op houten banken  was niet meer van deze tijd. We hebben er wederom alle vertrouwen in dat LG Architecten onze visie voor deze tribune werkelijkheid zal maken”.

Haarbocht tribune
Eerder al ontwierp LG Architecten in de eerste bocht na de start van TT Circuit Assen de nieuwe Haarbocht tribune. Deze verlenging van de bestaande hoofdtribune is met een hoogte van 20 meter en een lengte van 350 meter de grootste losstaande tribune in Nederland. Het bouwwerk biedt plek aan maar liefst 10.000 bezoekers en is multifunctioneel door de integratie van een uniek horeca-concept, sanitair en een mindervalidenplatform. Bovenop de tribune is een speciale Haarbocht Lounge gerealiseerd met spectaculair uitzicht op bijna het hele circuit.

De opdracht voor de nieuwe Haarbocht tribune van TT Circuit Assen is in nauwe samenwerking met BAM, Haitsma Beton en Keetels binnen twee maanden ontworpen, binnen vijf maanden gebouwd en opgeleverd vóór de start van 87e TT Assen in juni 2017.