Nieuwe Winterdijktribune TT Circuit Assen officieel geopend

De nieuwe Winterdijktribune op TT Circuit Assen is officieel geopend! Het ontwerp van LG Architecten staat naast de Geert Timmer tribune en zal tijdens de 88ste Motul TT Assen in juli 2018 voor het eerst in gebruik worden genomen door 9.100 raceliefhebbers.

Comfort en beleving
De nieuwe tribune met stoeltjes vervangt de oude Winterdijktribune met houten banken. Motorfans krijgen meer comfort én beleving. Onder meer door een fantastisch uitzicht op zowel de populaire Geert Timmer-bocht als op de ramshoek. Maar ook met een promenade over de lengte van de hele tribune, waardoor het publiek geen moment van het spektakel op het circuit mist. De behoefte aan meer comfort blijkt groot: alle 9.100 stoelen voor de TT van 2018 waren in een mum van tijd uitverkocht!

Strak en overzichtelijk
“Het ontwerp is strak en overzichtelijk waardoor logistiek rondom de tribune beter zal verlopen. Door onder andere de trappenhuizen geel te maken wordt het accent gelegd op de plekken waar het publiek zich oriënteert“, aldus architect Rien de Groot. Evenals bij de in juni 2017 gerealiseerde Haarbochttribune zijn de kleuren (geel en blauw) en materialen geïnspireerd op het TT Circuit en de motorsport. Zwart als rubber, het gebruik van staal en de vlaggen bovenop de tribune: het past allemaal bij de beleving van het circuit en de sport. De hele tribune (zowel het staal als het beton) is demontabel en herbruikbaar.

Haarbochttribune
Eerder al ontwierp LG Architecten in de eerste bocht na de start van TT Circuit Assen de nieuwe Haarbochttribune. Deze verlenging van de bestaande hoofdtribune is met een hoogte van 20 meter en een lengte van 350 meter de grootste losstaande tribune in Nederland.
Het bouwwerk biedt plek aan maar liefst 10.000 bezoekers en is multifunctioneel door de integratie van een uniek horeca-concept, sanitair en een mindervalidenplatform. Bovenop de tribune is een speciale Haarbocht Lounge gerealiseerd met spectaculair uitzicht op bijna het hele circuit.

De bouw van de nieuwe Winterdijktribune is gerealiseerd in samenwerking met Sweco Nederland (bouwmanagement), bouwbedrijf BAM Bouw en Techniek, Haitsma Beton en constructiebureau Keetels.