Opbouwdag 2018: Gebouw De Heuvel met LIFE@Urban Roofs

Op vrijdag 18 mei verzorgt LG Architecten in samenwerking met Gebouw De Heuvel een doorlopende presentatie op het dak. Behalve een prachtig uitzicht kun je van alles lezen en horen over het dakenproject LIFE@Urban Roofs waar LG Architecten in samenwerking met De Heuvel aan meedoet.

Gebouw de Heuvel heeft sinds 1959 een rijke geschiedenis opgebouwd en staat dan ook op de lijst van gemeentelijke monumenten, in 2014 door LG Architecten gerenoveerd. De missie van het gebouw is vanaf het begin het leveren van een bijdrage aan het welzijn van de bewoners van Rotterdam.

Ter gelegenheid van Opbouwdag stelt Gebouw De Heuvel de hele dag haar deuren open, een functie die goed past bij het doel van de stichting. Al sinds de opening van het gebouw in 1959 is De Heuvel bezig om te verbinden. Ook tijdens het evenement op donderdag en vrijdag is De Heuvel het verzamelpunt voor de lezingen, de rondleidingen in de binnenstad, de ontdekroute en de speurtocht. Je wordt welkom geheten met een kopje koffie of thee en na afloop van de routes is er een kleine herinnering.

LG Architecten werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het pand: een dakenplan waarmee alle ‘kleuren’ daken binnen één gebouw worden gerealiseerd, toegankelijk en zichtbaar voor het publiek. Een energie dak met zonnepanelen (geel), een sociaal dak met een dakbar (rood), een daktuin (groen) en een dakvijver met waterplanten als groenfilter voor grijswatercircuit (blauw).

Opbouwdag is een oer-Rotterdams evenement waarop we de (weder)opbouw van de stad vieren. Beleef de energieke na-oorlogse sfeer van aanpakken en opbouwen!

18 mei 2018
10:00 ‐ 17:00
Gebouw De Heuvel